28 Ağustos 2012 Salı

Kimyagerlerin Çalışma Alanları

KİMYAGERLERİN ÇALIŞMA ALANLARI

Çeşitli maddelerin yapılarını araştıran ve insanların yararına istenilen özellikte saf ya da karışım halinde maddeler üreten kimyacılar;

ilaç, deterjan, yapay lifler (polyester, naylon, çeşitli plastik eşyalar...), içecek, gübre, boyar madde gibi güncel hayatta yaygın olarak kullanılan tüketim malzemelerinin ilk sentezini gerçekleştirmişlerdir.
...

Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler, aşağıda başlıklar halinde verilen özel veya devlet kuruluşlarında çalışabilirler: Bunlar; plastik sanayii, ilaç sanayii, boya sanayii, petrokimya, metal sanayii, tekstil sanayii, seramik sanayii, çimento sanayii, deri sanayii, deterjan ve sabun sanayii, gıda sanayii, kozmetik sanayii, cam sanayii, çevre analiz laboratuvarları, biyokimya laboratuvarları, bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuvarlarında da çalışabilirler.MKEK, MTA, TSE gibi kamu kuruluşlarında çalışabilirler.

Pedagoji sertifikası (öğretmenlik sertifikası) olan kimyacılar, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında fen bilgisi ve kimya öğretmeni olarak çalışabilirler.

Diğer taraftan özel eğitim kuruluşlarında da öğretmenlik yapabilirler.

TIP ÇARESİZ KALDI !!

TIP ÇARESİZ KALDI!

Bu hastalık dünyada bir ilk
Tıp çaresiz kaldı! ABD’de alerjik bir reaksiyon geçirdikten sonra vücudunda tüy yerine tırnak çıkmaya başlayan üniversite öğrencisi doktorları şaşırttı. Öğrencinin ailesi, teşhis konamayan hastalık yüzünden iflasın eşiğine geldi.

...
ABD’nin Memphis şehrinde yaşayan Shanyna Isom üç yıl önce bir alerjik reaksiyon geçirdi.

Doktorlar tüm vücudundaki tüylerin yerine tırnak çıkmaya başlayan üniversite öğrencisinin durumuna çare bulamıyor. Isom’un vücudu, 2009 yılında geçirdiği astım krizi sonucunda aldığı kortizon ilacının ardından kaşınmaya başladı. Kaşıntılarla birlikte vücudunun her yerinde siyah şişlikler çıkan 28 yaşındaki Isom bir süre sonra kıl keselerinden tüy yerine tırnak çıktığını fark etti.

Isom’un hastalığına çare bulamayan doktorlar dünyada ilk kez görülen bu hastalık tipini çözmeye çalışırken Isom yaşadıklarını İngiliz Daily Mail gazetesine anlattı. Tedavi için çok para harcadıklarını ve ailesinin maddi olarak çok zor durumda olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi sözlerine şöyle devam etti: “Tüylerin yerine çıkan tırnaklar cildimin nefes almasını engelliyor. İlk başta ayağa bile kalkamıyordum fakat şimdi yardımla yürüyebiliyorum. Ailem masraflarımı ödemek için çok borca girdi. Sanırım dünyada böyle bir hastalığa sahip tek kişi benim”.

6 Temmuz 2012 Cuma

Pangea  

       PangeaDünya'nın oluşumundan beri varolmuş dördüncü ve son Süper Kıtadır. Pangea magma tabakasındaki konveksiyonel hareketler sonucunda ikiye bölünmüş, bu bölünmeden sonra güneyde kalan kısmına Gondvana, kuzeyde kalan kısmına Laurasia adı verilmiştir.Gondvana sonradan AntarktikaGüney AmerikaAvustralya ve Afrika Kıtaları olarak ayrılmıştır. Laurasia ise Kuzey AmerikaAvrupa ve Asya Kıtaları olarak ayrılmıştır.                              


Aşağıda resmini verdim arkadaşlar Süper Kıta halinden şimdiki haline resmini koydum.                              

23 Haziran 2012 Cumartesi

Kare şeklinde karpuz


                                                                                           Japonlar kare karpuz yapıyolar. tohumken köşeli şeklin içine kayarak çok ilginç
        

14 Mart 2012 Çarşamba

Buraya kadar mı?


Marduk, son tahminlere göre 36 milyar km. uzaklıkta olup, güneşimiz etrafındaki bir turunu 3661 yılda bir dönerek dünyaya yakın geçiş yaptığı varsayılan gezegendir. İsmini Babil tanrılarının kralı Marduk'tan alır.
 
Sümer yazıtlarında bu gezegene Geçiş Gezegeni anlamına gelen Ni.bi.ru denir. Babil astronomları ise ona, güçlü tanrıları Marduk'un adını verdiler. Mısır belgelerinde ise Milyonlarca Yılın Gezegeni diye geçiyor.
 
Gezegenin neden olduğu en büyük felaketin 13.000 yıl önceki Nuh Tufanı olduğu söylenmektedir. Son yörünge geçişini, MÖ 1649'da yapan gök cismi, Thera yanardağının patlamasını da içeren bir dizi doğal âfete neden olmuş, Mısır'dan Çıkış mitlerine esin kaynağı oluşturmuş, yakındoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde siyasi ve sosyal dengeleri altüst etmiştir.
 
Maya kozmolojisine göre içinde bulunduğumuz çağın, yani Beşinci Güneş'in bitiş tarihi olan 2012 yılının baş kahramanı yine bu gizemli gök cismidir. Mayaların takvimine göre Marduk'un dünyaya yaklaşma tarihi kesin. Binlerce yıl önce Meksika'da Mısır piramitlerine benzeyen dev anıtlar inşa edebilen Maya kavminin bu takvimi nasıl bir bilgiyle hazırladığı tam olarak bilinmiyor. Aynı tarihlerdeki Sümer, Akat ve Babil belgelerinde de aynı dev gezegenden ya da gök cisminden sembolik olarak söz ediliyor. Hititler ve Asurlar Marduk'u kil tabletlere resmetmişlerdir. Bu tabletler şu anda İstanbul'daki müzelerdedir.
 
Bilim çevreleri tarafından son yıllarda Güneş Sistemindeki 10. gezegen olduğu belirlenmiş ve belirli aralıklarla Dünya'ya çok yaklaştığı tespit edilmiştir. Sümerler tarafından Nibiru olarak adlandırılan gezegenin, bugüne kadar sadece 1983 yılında IRAS kızılötesi teleskopu sayesinde görüntülenmiş ve NASA tarafindan KX76 adiyla kataloglanmıştır.
 
Marduk, 3 bin 600 yılda bir Dünya"ya teğet geçer. Maya takvimine göre yeni ziyaret 2012'de. Gezegenin neden olduğu en büyük felaket 13 bin yıl önceki Nuh Tufanı'ydı. Benzeri olabilir. Hititler ve Asurlar Marduk'u kil tabletlere resmetti. O tabletler İstanbul'daki müzelerde.