28 Ağustos 2012 Salı

Kimyagerlerin Çalışma Alanları

KİMYAGERLERİN ÇALIŞMA ALANLARI

Çeşitli maddelerin yapılarını araştıran ve insanların yararına istenilen özellikte saf ya da karışım halinde maddeler üreten kimyacılar;

ilaç, deterjan, yapay lifler (polyester, naylon, çeşitli plastik eşyalar...), içecek, gübre, boyar madde gibi güncel hayatta yaygın olarak kullanılan tüketim malzemelerinin ilk sentezini gerçekleştirmişlerdir.
...

Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler, aşağıda başlıklar halinde verilen özel veya devlet kuruluşlarında çalışabilirler: Bunlar; plastik sanayii, ilaç sanayii, boya sanayii, petrokimya, metal sanayii, tekstil sanayii, seramik sanayii, çimento sanayii, deri sanayii, deterjan ve sabun sanayii, gıda sanayii, kozmetik sanayii, cam sanayii, çevre analiz laboratuvarları, biyokimya laboratuvarları, bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuvarlarında da çalışabilirler.MKEK, MTA, TSE gibi kamu kuruluşlarında çalışabilirler.

Pedagoji sertifikası (öğretmenlik sertifikası) olan kimyacılar, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında fen bilgisi ve kimya öğretmeni olarak çalışabilirler.

Diğer taraftan özel eğitim kuruluşlarında da öğretmenlik yapabilirler.

TIP ÇARESİZ KALDI !!

TIP ÇARESİZ KALDI!

Bu hastalık dünyada bir ilk
Tıp çaresiz kaldı! ABD’de alerjik bir reaksiyon geçirdikten sonra vücudunda tüy yerine tırnak çıkmaya başlayan üniversite öğrencisi doktorları şaşırttı. Öğrencinin ailesi, teşhis konamayan hastalık yüzünden iflasın eşiğine geldi.

...
ABD’nin Memphis şehrinde yaşayan Shanyna Isom üç yıl önce bir alerjik reaksiyon geçirdi.

Doktorlar tüm vücudundaki tüylerin yerine tırnak çıkmaya başlayan üniversite öğrencisinin durumuna çare bulamıyor. Isom’un vücudu, 2009 yılında geçirdiği astım krizi sonucunda aldığı kortizon ilacının ardından kaşınmaya başladı. Kaşıntılarla birlikte vücudunun her yerinde siyah şişlikler çıkan 28 yaşındaki Isom bir süre sonra kıl keselerinden tüy yerine tırnak çıktığını fark etti.

Isom’un hastalığına çare bulamayan doktorlar dünyada ilk kez görülen bu hastalık tipini çözmeye çalışırken Isom yaşadıklarını İngiliz Daily Mail gazetesine anlattı. Tedavi için çok para harcadıklarını ve ailesinin maddi olarak çok zor durumda olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi sözlerine şöyle devam etti: “Tüylerin yerine çıkan tırnaklar cildimin nefes almasını engelliyor. İlk başta ayağa bile kalkamıyordum fakat şimdi yardımla yürüyebiliyorum. Ailem masraflarımı ödemek için çok borca girdi. Sanırım dünyada böyle bir hastalığa sahip tek kişi benim”.